Facadebeklædning

“Giv dit hus personlighed og udtryk”

Om facabeklædning

Zink, kobber og aluminium

Facabeklædning har flere formål. Beklædningen skal først og fremmest beskytte dit hus eller bygning mod vind og vejr, men en facabeklædning kan også være med til at give dit hus et andre udtryk. Indenfor for facabeklædning med zink og kobber findes der forskellige teknikker til at skaber linjer og ruder i samlingerne, også kaldet falsning. Falsningen kan være med til at skabe linjer på huset, og give det et nyt præg. Udover falsningen, kan valget at materiale også være med til at underbygge husets udtryk – Vælger du for eksempel en kobberfacade får du et æstetisk look, mens en almindelig blank zink giver et mere naturligt og råt udtryk.

Praktisk er zink, kobber og aluminium en rigtig god løsning til en facade, grundet materialernes lange holdbarhed og fleksibilitet over for det til hårde danske vejr. Derudover kræver denne type af facade ingen vedlighold, og når der det bliver tid til at skifte kan både zink og kobber 100% genanvendes.

Naturskifer

Et helt andet udtryk, men mindst lige så holdbart, får du med en facabeklædning i naturskifer. Naturskifer er blevet et meget populært materiale til facabeklædning grundet dets moderne og naturlige udtryk. Skifrets rug overflade giver facaden en rå men stilrent look, som lige nu ses på flere og flere bygninger. Skifrets alsidighed gør det let at at lave forskellige design, så dit hus kan få det udtryk du ønsker.

Praktisk er naturskifer lige så holdbart som zink og kobber, og er en bæredygtig og miljøvenlig løsning. I det rigtige miljø holder skifret gerne 100 år og endda mere.

Galleri